Predstavitev

____________

Gozdni selfness™ je avtorsko delo, zasnovano znotraj LTO Laufar Cerkno. Predstavlja nov zeleni trend v slovenskem turizmu, ki temelji na izkoriščanju naravnih danosti in lepot Cerkljanske ter vključuje naravne materiale, vire in lokalne izdelke. Prvi selfness program, ki se odvija v naravi, je prejemnik dveh nacionalnih nagrad za inovativnost, in sicer Snovalec 2014 za najbolj inovativno idejo v turizmu ter Finalist Sejalec 2015 za enega izmed najbolj inovativnih turističnih produktov, saj svoje udeležence razvaja na prav poseben način.

Gre za drugačno vrsto velnesa, ki izhaja iz posameznikove zavestne odločitve o skrbi za svoje dobro počutje in zdravje, in se v nasprotju z obstoječimi selfness programi, odvija v idiličnem naravnem okolju.

Na edinstvenem gozdnem doživetju v obliki pohoda po nezahtevni urejeni pohodniški poti, tako udeleženci na posameznih tematsko zasnovanih postojankah spoznavajo zdravilno moč narave in se sproščajo s pomočjo strokovnjakov iz področja meditacije, osebnostne in duhovne rasti, refleksoterapije in kulinarike, poleg tega pa okušajo tudi cerkljanske kulinarične dobrote.

Udeleženci programa se naučijo nekaj tehnik za lažje spopadanje s stresom, okrepijo svoje zdravje in poskrbijo za vitalnost z lahkotnim gibanjem, hkrati pa gozd in naravno okolje spoznajo v drugačni luči, saj ga občutijo z vsemi svojimi čutili.

Naši partnerji

Nagrade