Cerkljanska - biser narave

_________________________

Ste kdaj obiskali zelene doline, širne gozdove, sončne planote, nad katerimi se skrivnostno dvigajo razgledni vrhovi, ki ponujajo razkošne poglede?

Bogata, razgibana in slikovita narava vas bo skupaj s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi nedvomno očarala, da se boste vedno znova radi vračali k nam.

Okolico krasijo številne naravne lepote, ki orisujejo bogato pokrajino. Po Zakojški grapi teče potok Poreznica, ki očara z magičnimi slapovi, smaragdnimi tolmuni in brzicami. Nad vasjo Zakojca se razprostira visok hrib – Kojca, ki navdušuje s pestrim rastlinjem in divjadjo. S svojo lepoto privlači pozornost izvir Zaganjalka, ki predstavlja zanimiv kraški pojav za katerega je značilno spreminjanje pretoka vode. Pestrost pokrajine odraža tudi Porezen, najvišji vrh Cerkljanske, ter še mnogo drugih naravnih zanimivosti.

Več o naravnih lepotah na Cerkljanskem najdete na spletni strani LTO Laufar Cerkno.

Številni biseri narave, razgibanost pokrajine in kar 70-odstotna poraščenost z gozdovi naznanjajo, da je zelena pot v razvoju cerkljanskega turizma, edina prava.

Program Gozdni selfness temelji na izkoriščanju naravnih danosti in lepot, ki jih Cerkljanska ponuja, brez posegov v naravo. S svojo udeležbo na programu, oziroma nakupom izdelkov blagovne znamke Gozdni selfness, boste hkrati prispevali k sanaciji gozdov po žledolomu. S tem želimo dvigniti ozaveščenost, da je gozd resnično našo bogastvo, ki vedno večjo veljavo pridobiva tudi zaradi klimatskih sprememb.

Vabimo vas, da pestrost in raznolikost pokrajine, ki jo krasijo nekoliko odročnejše zelene doline, romantične grape, širni gozdovi ter sončne planote, obiščete tudi VI!

Naši partnerji

Nagrade